de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

acht weken na vertrek

Dinsdag 5 juni 2012. Acht weken geleden vertrok ik van huis voor mijn fietstocht naar Santiago de Compostella. Donderdagavond 31 mei 2012 kwam ik, ruim 7 weken na vertrek, weer thuis aan, na twee dagen treinen door Spanje en Frankrijk. Het was een beetje vreemd en onwerkelijk weer in de vertrouwde omgeving te zijn. Nu denk ik met een zekere weemoed en heimwee terug aan mijn tocht. Het was een geweldige ervaring. Ik heb "veilig en wel het einde van mijn reis bereikt" en ik ben "rijk aan genaden en deugd weer thuis aangekomen, zonder letsel en vervuld van een goede en gezonde vreugde" (om het in termen van het pelgrimsgebed te formuleren). Het is goed gegaan. Fysiek ben ik sterker geworden (en 7 kg lichter), mijn fiets heeft het goed gedaan (en is inmiddels weer gearriveerd). Het is een ervaring met heel verschillende kanten geweest: kou en hitte, regen en zon, tegenwind en bergopwaarts naast lekker fietsweer en kilometers helling af, eenzaamheid en onderdeel van de grote pelgrimsfamilie. Indrukwekkende hoogten en eindeloos saaie rechte wegen. Verstilde romaanse kerkjes en barokke overdaad. Het vergt nog wel even tijd om dat allemaal te ordenen en tot besef te komen wat het met me gedaan heeft. De camino loopt door..... Ik hoop daar in de KennisMakerij nog wel een keer een samenhangend verhaal over te kunnen vertellen.Iedereen doet zijn eigen "camino": het is een hoogst individuele reis. Maar steeds meer besefte ik dat ik onderdeel was van een groter geheel: het gemeenschappelijke doel, de weg met zijn vele voorzieningen, de "familie" van lopers en fietsers, de achterblijvers die je steunen en bemoedigen. Ook in dat opzicht is een pelgrimsreis een metafoor voor de levensweg. Je bent deel van het geheel en bestaat bij de gratie van de anderen. Dank jullie wel voor de reacties op mijn blog, voor de SMS-jes, voor de mails. Ze waren een grote steun en stimulans voor me. Ik sluit hiermee dit logboek over mijn reis naar Santiago af. Hartelijke groet en het goede op je eigen levensweg ! kees

0 Reacties op acht weken na vertrek:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment