de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Santiago

Zondag 27 mei 2012, eerste pinksterdag, arriveerde ik, in de regen, in Santiago. Op het plein voor de kathedraal heb ik de heer op mijn blote knietjes gedankt voor deze behouden aankomst. Het was een vreemde gewaarwording; ik voelde me een beetje hulpeloos. Wat nu ? De routine van bijna zeven weken onderweg zijn valt van je af. Maar ook de spanning van het avontuur elke dag valt weg. Het doel is bereikt, ik ben geweldig blij.
Omdat ik koud en nat was heb ik een hotel opgezocht. Voor drie nachten: ik wil nog met de bus naar Finisterra en ik moet vast nog het een en ander regelen voor m´n terugreis.
Dat heb ik vandaag, maandag 28 mei gedaan c.q. moet ik nog doen. De fiets afleveren bij een bedrijf dat ´m naar Nederland brengt. Het voelt wel een beetje als verraad aan een trouwe kameraad. Maar meenemen in de trein is practisch onmogelijk.
Vanmorgen heb ik ook de mis in de kahedraal bijgewoond. Er werd een enorm wierrookvat heen en weer geslingerd aan het einde van de mis. Zeer indrukwekkend. En ik heb de oude binnenstad doorgeslenterd. En vanmiddag een half uur op het grote plein voor de kathedraal zitten kijken naar de aankomst van nog meer pelgrims. Vandaag is het mooi weer, dus lekker zitten en kijken. Zalig nietsdoen.
 
Ik heb eerder een blog gemaakt over het ¨verlangen¨, maar die is niet geplaatst (om mij onduidelijke redenen; misschien een ingreep ¨van boven¨ :-) ). Ik ga nog proberen ´m te plaatsen; als je ´m eerder wilt zien moet je n een mail sturen naar kruijffc@ziggo.nl.
Ik tik dit bericht in enige haast in een internetcafé, om jullie toch op de hoogte te stellen van mijn behouden aankomst. 3055 km gefietst ! Toch nog een pelgrimsgroet, ook al ben ik officieel geen pelgrim meer. Maar één ding heb ik goed begrepen: dit is niet het einde, maar een nieuw begin. De weg gaat verder.
 
kees

8 Reacties op Santiago:

Comments RSS
Johan van R on maandag 28 mei 2012 19:22
Beste Kees, gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal. Alle lof gewenst. Groet, Johan
Reageren op een reactie


Marjan on maandag 28 mei 2012 20:16
Geweldig Kees! Op een nieuw begin. Je weet de weg. Groet, Marjan
Reageren op een reactie


Jörn en Benna on maandag 28 mei 2012 21:02
Gefeliciteerd Kees!!Een geweldige prestatie, een geweldige ervaring en inspiratie voor een nieuw route!!
Reageren op een reactie


Ria Ll on maandag 28 mei 2012 23:32
Ave Kees, wat mooi! Proficiat!Laudate Dominum. Groet van Ria
Reageren op een reactie


Pieter Luteijn on dinsdag 29 mei 2012 15:29
Hallo Kees, Respect! Natuurlijk gaat de weg verder, maar dit is toch een prachtig tussenstation. Tot ziens in Delft. Pieter
Reageren op een reactie


Gijs en Marjolijn on dinsdag 29 mei 2012 20:39
Beste Kees, De voltooiing van je tocht is voor ons geen verrassing. Het eerste gevoel van het is gelukt zal zich wel maanden lang in je zijn en zich ontwikkelen als een waardevol bezit. We willen ook je bedanken voor de geweldige beschrijvingen van je tocht, fietsen is één ding maar dan ook nog gedetailleerd en met diepgang je verslag doen dat dwingt nog iets extra’s af; we gaan het missen. Het lijkt ons in ieder geval nog voldoende gespreksstof voor in de toekomst. Onze aankomst in Santiago jaren geleden kan ik mij niet meer zo goed herinneren behalve een chaotische toestand in en buiten de kerk, waarschijnlijk hoofdzakelijk toeristen, maar het wierook vat zwaaide ook toen maar niet tijdens een dienst meen ik mij te herinneren. Over je “verlangen”, in het najaar hoor ik daar graag meer van. We wensen je nog een mooi verblijf en een goede terugreis, een reis waarin heel veel te overdenken zal zijn. Tot ergens in het najaar. Groet van Gijs en Marjolijn.
Reageren op een reactie


martijn on donderdag 31 mei 2012 12:08
Gefeliciteerd met het behalen van de tocht, dit is gelukkig niet de eind streep! geniet en tot in Delft!
Reageren op een reactie


Maria Salomons on zondag 3 juni 2012 16:52
Ik vind het toch wel een prachtige timing dat het je is gelukt op zo'n afstand precies met Pinksteren in Santiago te zijn!
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment