de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Zes weken onderweg

Met vandaag, dinsdag 22 mei 2012, meegerekend ben ik zes weken onderweg. Ik heb nu ruim 2700 km op de teller staan. Maar langzamerhand wordt het minder belangrijk hoe ver ik van huis ben dan hoever het einddoel Santiago nog is. Nog 320 km ongeveer door een bergachtig en heuvelig traject. Ik wil daarna Fisterra nog bezoeken, maar waarschijnlijk ga ik met de bus op en neer. Anders is het nog twee dagen fietsen.  Vandaag ben ik door Leon gereden. Het trok me niet aan om in de stad te overnachten. De kathedraal was prachtig en er was nog veel meer moois te zien, maar ik wilde door. En op een of andere manier begin ik 'gehecht' te raken aan het verblijf in de albergues. Ik zit nu in Villar de Mazarife, 30 km voorbij Leon en 35 km voor Astorga. Het is mooi weer; ik was er vroeg. De albergue heeft een mooi terras op de binnenplaats en je kunt er eten. Wat wil een pelgrim nog meer ? De afgelopen drie dagen waren niet de meest meeslepende van de tocht. Zondag vertrok ik onder een dreigende hemel uit Burgos, waarna het vrij snel begon te regenen. De drie 'Koga-mannen' bleken in hetzelfde hotel als ik gezeten te hebben. Onderweg kwam ik ze weer tegen; in de regen. We trokken een tijdje samen op en dronken samen koffie. Zij bleven wat schuilen voor de regen, maar ik wilde door. Het rijden in de regen viel eigenlijk best mee en het landschap was best aangenaam. Vanaf Castrojeriz werd het landschap open en licht golvend. Toen ik een lunchplekje zocht dook opeens een oude kapel op, waar Italiaanse vrijwilligers een refugio dreven (vlakbij de brug over de rivier Pisuerga). Ik dronk er koffie, kreeg een stempel en at mijn lunch. Voor mij was dit een klein wondertje. Ik bereikte vervolgens Fromista (78 km) prima en had daar een gezellige avond met een paar lopers. Fromista heeft trouwens ook een mooi kerkje. Maandagmorgen daarop zat ik al om half acht op de fiets, want al die lopers gingen ook vroeg op pad. Het werd een dag kilometers maken over een saaie vlakte, met harde wind tegen. Het was koud en dreigend, maar het heeft niet geregend. Ik heb nog 15-20 km samen met de lopers over 'hun' gravelpad gereden. Het was er best druk, dus het 'bon camino' was niet van de lucht. Dit stuk van de route is voor lopers extra zwaar: geen beschutting, saai, geen voorzieningen. Gelukkig geen zon (!) en geen regen. Wel die wind. Verdorde velden heb ik trouwens niet gezien, het was redelijk groen overal. Koffie met wat lekkers in Sahagun, waar ik ook wat rondgereden en rondgekeken heb. Maar ik ben doorgereden naar El Burgo Ranero (77 km), waar ik m'n intrek nam in een gezellige albergue. Daar kon ik eindelijk weer eens zelf koken en koffie/thee zetten. En de beheerder was zelf een (race)fietser, dus die had olie voor de ketting en een pomp voor de banden. Prettig. Lekker geslapen zelfs; ik begin het te leren. Vandaag, dinsdag, was de rit naar Leon ook een beetje saai. Het stedelijk gebied kondigde zich al snel aan: allemaal dorpen langs de weg. Na Leon werd het landschap weer wat heuveliger (ik vond het bijna prettig om weer een heuvel op te moeten, na al die saaie vlaktes), maar het bleef er een beetje armelijk uit zien. Na 74 km vond ik het welletjes en streek neer in dit aardige dorpje. Tot zover de update vanuit een zonnig Spanje. Pelgrimsgroet van kees.   

2 Reacties op Zes weken onderweg:

Comments RSS
Johan van R on donderdag 24 mei 2012 00:07
Beste Kees, kijk elke keer weer uit naar je blog. Nu de laatste loodjes, een knappe prestatie. Maak tijd om ervan te genieten, zodat je er straks in alle rust op terug kan kijken. Veel succes met de laatste kilometers, Groet, Johan
Reageren op een reactie


koop rolex horloges on zondag 15 juli 2018 11:49
I am in great love with this.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment