de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

drie weken onderweg

Vandaag ben ik precies drie weken onderweg. Ik schrijf dit in een refugio in St.Leonard de Noblat. Er staat nu 1400 km op m'n teller. Ongeveer halverwege; hoewel ik zelf steeds meer rekening ga houden met 3000 km te gaan. En het zware deel komt nog. Vandaag, vanuit LaSouterraine, was ook al pittig. Maar schitterend om te doen. En het was de eerste dag mooi weer ! Dan ziet de wereld er toch heel anders uit dan met regen. Gisteren vanuit LaChatre hadden we in het begin mooi weer; maar uiteindelijk kwamen we als verzopen katten aan en vonden gelukkig een (super de luxe) chambre d'hote. 'We', omdat ik al twee dagen met Heinz rijd. Helaas neemt hij morgen een andere route en ga ik weer alleen. Onderweg zien we steeds meer (lopende)  pelgrims. Hier in de refuge zijn ook twee franse lopers.
Groet en de lezer ook en bon camino toewensend,
kees

4 Reacties op drie weken onderweg:

Comments RSS
Gijs en Marjolijn on woensdag 2 mei 2012 17:31
Beste Kees, In één van onze gesprekken in het Stadskoffiehuis heb ik gezegd collega,s leer je op de werkvloer niet helemaal kennen. Jouw survival (vroeger werd je door de kerk voor straf erop uit gestuurd heb ik gelezen) is hier een voorbeeld van. Wij zijn echt onder de indruk van je fysiek en innerlijke motivatie. Mooie belevenissen lezen we, het weer beleef je buiten positiever dan als je binnen achter het raam zit. Zou graag in je nabijheid meefietsen maar gelezen je tempo ? Je indrukken herkennen we , zeker de kleinere kerkgebouwen geven dit en zijn ook vaak een rustpunt onderweg. In grotere zoals kathedralen heb ik toch meer de neiging de bouw(techniek) en de kunst te bewonderen dan stil te staan bij het devote. Mocht je door de Correze fietsen dan kan je langs Cor Veen in Veix, Le Fayard is wel een naturistencamping maar dat heeft als voordeel dat je al je kleren in een keer kan wassen; hoewel het seizoen is nog niet begonnen misschien mag je je kleren aanhouden. Kees, in gedachte zien we je zwoegen, kijk goed uit dan kijken wij uit naar je avonturen. De reparatie van mijn prostaat is zeer goed gelukt tot op heden geen bijwerkingen en zijn dan ook bezig met de voorbereidingen voor onze tocht naar het zuiden. Gijs en Marjolijn.
Reageren op een reactie


Eva on woensdag 2 mei 2012 20:48
Ha lieve pap! Ik denk vaak aan je en heb onlangs op een feestje trots over je reis verteld aan iemand die de tocht - in delen - gelopen heeft. Te gek om te lezen dat je er steeds meer in komt, in dat pelgrimeren. Tis nu niet meer 'praktisch pelgrimeren' :) maar steeds meer gewoon zijn in goed en slecht weer, mooie mensen ontmoeten die ook weer doorgaan, genieten van landschappen en uitzichten, je doel voor ogen houden en stempels tellen; 't lijkt 't leven zelf wel :) 't Amusement en doe de groeten aan Fred en Ed, X Eva
Reageren op een reactie


Ria Ll on woensdag 2 mei 2012 22:53
Hoi Kees, wat ben je al ver!! Ik zit met de atlas naast me op tafel en probeer je zo veel mogelijk te volgen. Nu wat laat voor uitgebreider reaktie. Sterkte en geniet. Ria
Reageren op een reactie


Mieke Willems on donderdag 3 mei 2012 21:31
3 mei 2012 Beste kees, Zonet heb ik een reactie geschreven, waarvan ik hoop dat die over is gekomen. Van Mike (medecursist van tekenen) hoorde ik dat je een heel prima fiets bij je had!!Ik hoop dat alle spaken weer heel zijn, want als je een helling af gaat en ook als je er tegenop klimt is het wel handig om een betrouwbaar vehikel onder je te hebben!! Wat me verder op valt Kees, is ondanks de regen,je goede humeur. Geweldig!! Het is denk ik erg fijn om andere pelgrims te ontmoeten je herkent en verstaat elkaar denk ik. Ik wens je voor de komende dagen weer een prachtige tocht met mooi weer, want dan ziet de hele wereld er beter uit, zoals jij zelf al zei. Hartelijke groet en tot een volgend keer Mieke Willems
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment