de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Trappen en sturen

Dit is m'n tweede blog onderweg. Ik stuur het bericht vanuit Chalons en-Champagne, met ongeveer 750 km op de teller. Gisteren heb ik ruim 100 km gereden, beetje heftig. Het is nu zaterdag 21 april en ik houd een rustdag in een hotel ! Heerlijk twee nachten in een bed en lekker wat spullen wassen. En de stad bekijken.
Allereerst bedankt voor alle vriendelijke, bemoedigende reacties op m'n vorige blog. Helaas kan ik niet iedereen persoonlijk beantwoorden, vooral omdat mijn ziggo-mail niet verzendt (wel ontvangt; dus stuur vooral mails. M'n gmail adres werkt wel.) Met jullie reacties stimuleren jullie me enorm. Ik weet me gedragen door een breed thuisfront en dat is fijn.
Fysiek vond ik het een zware week; vooral door de Ardennen. Het open landschap van de Champagne-streek waar ik nu doorheen rijd is beter te doen, maar het blijft klimmen en dalen. Het is weliswaar geen wedstrijd, maar je moet wel ergens aankomen (voor de nacht). Het weer zit nog niet erg mee; het is nog behoorlijk fris, soms regenachtig en ik heb vooral tegenwind. Soms moet ik helling af nog bijtrappen om beneden te komen. Frustrerend. Een keer heb ik nachtvorst gehad. Maar de (nederlandse) campingmevrouw bracht zorgzaam een wollen deken voor haar enige en ongeveer eerste gast dit seizoen. Zij had het weerbericht gehoord. De volgende nacht heb ik een trekkershut genomen. Ook koud trouwens.
Al vanaf Maastricht/StGeertruid naar Aken was het stevig doorwerken. In Aken nam ik een jeugdherberg en haalde een stempeltje. De Dom van Aken vond ik indrukwekkend. De Ardennen daarna waren voor deze zwaarbeladen en niet bijster getrainde man best zwaar. Ik ben blij dat dat achter me ligt. Het landschap is prachtig: het deed me aan de Dales denken. Maar omdat ik zo met m'n fysiek bezig ben schiet het genieten er nog al eens bij in. Tijdens een klim stap ik noodgedwongen nogal eens af; dan heb ik ook de gelegenheid om rond te kijken en te genieten van de vergezichten.... Dat dan weer wel.
De Abdij van Orval vond ik prachtig (dat was eigenlijk de eerste keer dat ik iets bezocht).. Het fort-dorp Montmedy was dreigend en zwaar en overigens tamelijk verwaarloosd. Het deed me aan Dover Castle denken.
De eerste wereldoorlog is in deze streek nog overal aanwezig (Verdun is dichtbij). Overal zijn verwijzingen naar massa-begraafplaatsen en overblijfselen van loopgraven. Ik ben bij een vervallen bunkercomplexje met loopgraven geweest, diep in een bos, dat aangelegd was voor de (duitse) Kronprinz. Bizar en unheimisch.
Chalons is een aardige stad met mooie kerken. Veel vakwerkhuizen. Ook hier een stempeltje, net als in Epine, vlak voor Chalons, waar opeens een bijzondere kathedraal opdook; het verzamelen komt op gang. Af en toe ontmoet ik St.Jacques...
Het alleen gaan went al wat. Ik heb vooral korte vluchtige contacten met mensen onderweg. Nog geen medepelgrims ontmoet; wel twee andere fietsers. Koken, boodschappen doen gaat allemaal wel; wat dat betreft ben ik een ervaren fietskampeerder. Zelfs het opstaan om 07:00 uur valt me mee. En zo begin ik welgemoed aan een volgende etappe. Tot de volgende keer, hartelijke groet van kees.

3 Reacties op Trappen en sturen:

Comments RSS
Johan van R on zondag 22 april 2012 23:17
Beste Kees , met veel plezier volg ik je wekelijkse blog. Je hebt er in twee weken zal een fikse afstand op zitten. Chapeau!!!! Ik hoop dat het weer wat aangenamer wordt, dat moet richting zuiden toch wel gaan lukken. En neem ook de rust en de tijd om er van te genieten. Op zes weken maakt een zevende week ook niet meer uit en je moet je niet forceren. Alle goeds gewenst. Johan
Reageren op een reactie


Ria on dinsdag 24 april 2012 15:18
Hoi Kees, ik heb gedaan waartoe je uitnodigde: ik heb je een mail geschreven. Ik had hetzelfde als jij in Zuid Afrika: ik kon wel mail ontvangen maar niet verzenden. Dat lukte me uiteindelijk wel via de website van ziggo/webmail. Groet van Ria
Reageren op een reactie


Jef en Jannie van Dam on woensdag 25 april 2012 12:14
Hoi Kees, Van Thomas hoorden we dat je een blog bijhoudt. Schitterend om te lezen (= lekker makkelijk mee te beleven voor ons, zo lekker in de kamer achter de PC). Alle begin is dus ook bij deze uitdaging weer zwaar geweest, maar zo te lezen komt er al meer 'genieten' bij. Wij vinden het nu al (al toen je het van plan was te gaan doen, dus nu al helemaal!)een soort van 'knap' en geweldig, dat je deze uitdaging aangegaan bent!! Go for it, wat dat ook mag zijn!, met Friese groeten van Jef en Jannie!!!
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment