de KennisMakerij - verbindt mensen !
RSS

Recente posts

de camino, 3 jaar later
Column
acht weken na vertrek
zeven weken onderweg
Over het verlangen

Archief

mei 2015
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
oktober 2010
september 2010

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Eerste ervaringen

Daar heb ik nu maanden lang naar toe geleefd.  Vanaf het prille idee. Dan de voorbereidingen. Eerst nog het afscheid van m'n werk. Daarna een beetje nasudderen. Dan het inpakken: er gaat veel te veel mee. De avond voor vertrek: nerveus, spanning. Gelukkig waren er kinderen en vrienden om ons gezelschap te houden. De laatste mailtjes en de andere dingetjes die nog nodig moesten.
Woensdagochtend, 11 april, sta ik om negen uur klaar om op te stappen. Volbeladen. Uitgezwaaid door Gre, Hannah, Thomas (en Kim). Eva voegt zich de volgende dag bij me. De overbuurman rijdt een stukje met me mee. Ik rijd naar de Rottemeren, waar ik de fietsroute naar Breda oppik.  Het fietsen met bepakking is zwaar;vooral voor de armen vanwege de voortassen.
Als ik dit  schrijf, zit ik voor m"n tentje op de Heerkuil bij StGeertruid (bij Maastricht). Rustdag, na drie zware fietsdagen. De eerste dag wilde ik voorbij Breda zien te komen. De tweede dag samen met Eva naar Weert.. En van daaruit naar Maastricht. Het is allemaal gelukt, maar ik vond deze eerste etappe best zwaar. Breda was te ver voor een eerste dag (ruim 100 km) met tegenwind en wat regen op het eind. De Moerdijkbruggen omhoog !  Ik stond aan het eind van de dag alleen op een kleine camping, met aardige beheerders.
Donderdag ontmoetten Eva en ik elkaar bij knoop 37 onder Tilburg. Ook dat werd een dag met gemengd weer, veel kleine dorpen en omwegen over knooppunten. Helaas geen lange afstands fietspad LF deze kant op.  Het schoot niet op. Vooral tegenwind is verzwarend. Eva beurde me op door me er op te wijzen dat ik met pensieon ben en niets meer 'hoef' (zeker niet meer 'opschieten').
En omdat we laat begonnen waren en laat in Weert waren en het regende ook, sliep ik die nacht in een hotel, op dringend advies van Eva (die zelf terug ging naar Utrecht).
De volgende dag kon ik wel grotendeels LF7 volgen, over de Maasdijken. Nadat ik eerst linea recta naar Maaseik was gefietst. Al om half twee at ik m'n lunch in een parkje in Maastricht. Negen uur vertrokken ! Om vier uur stond de tent in de zon. Dit was zoals ik het me had voorgesteld (en gevreesd: de steile helling bij Gronsveld). We staan hier met z'n drieen. Ik was de eerste en ben dus even kampmeester. En als rechtgeaarde NTKC-er het toiletgebouw schoongemakat ! Vandaag nog even in Maastricht geweest en m'n tweede stempeltje gehaald bij de Servaas kerk. Het eerste was van MoTiv-Delft. Morgen begint het echte werk: naar Aken en de Ardennen.
Het is genieten voor m'n tentje (hoewel het nu weer regent). Maar zo af en toe vraag ik me af wat ik hier in m'n eentje zit te doen. Ik mis jullie gewoon.

14 Reacties op Eerste ervaringen:

Comments RSS
Eva on zaterdag 14 april 2012 21:05
Keep up the good work! Wij zijn er, in je hart, ook al zie je ons niet :) Liefs Eva
Reageren op een reactie


Ria Ll on zaterdag 14 april 2012 23:14
Lieve Kees, De start is gemaakt. Wat goed om je eerste pelgrimage-ervaringen te lezen! Heb in gedachten hele stukken meegefietst, zag wolken en regenbuien aankomen, maar je hebt het toch maar voor elkaar gekregen: je bent in Maastricht. Chapeau.Een goede voortzetting gewenst. Las ergens een tekst van Aldous Huxley:'Ervaring is niet iets wat je overkomt, het is wat je doet met wat je overkomt.' Sterkte en groet van Ria Ll.
Reageren op een reactie


loekie gils-kruijff on zondag 15 april 2012 16:44
Lieve Kees, Ik denk veel aan je. Zou je ooit een antwoord op die vraag krijgen?Wat je in je eentje daar zit te doen? Denk je over het leven? Of gewoon; waar zit de bakker? Veel liefs, Loekie en Henk
Reageren op een reactie


Bert en Lidy on zondag 15 april 2012 21:27
Lieve Kees, Je bent een kanjer!! Al die wind en regen. Nederland ligt achter je. Je eerste stempel.Geweldig! De kop is eraf. En zo te lezen ben je om de klimmetjes in de Voerstreek heen gereden. De Heerkuil is toch een beetje thuiskomen. Adem in adem uit, je kan het!! Liefs Bert en Lidy
Reageren op een reactie


Pieter Luteijn on zondag 15 april 2012 23:48
Ha Kees, Vandaag even op je blog gekeken en ja: het eerste bericht. Geweldig dat je op deze tocht ook stempels kunt halen! Je hebt nu één oecumenisch stempelje en één katholieke. Ik denk dat het verder vooral katholieke stempels gaan worden. Maar dat is wel goed, want in je mail lees ik tussen de regels door nog íets teveel (protestants) MOETEN. Wat is je volgende stempel? Rustig aan door de Ardennen! Vergeet niet een Leffe te nemen in België. Hartelijke groet, Pieter.
Reageren op een reactie


Marjan Waltman on maandag 16 april 2012 12:11
Lieve Kees, geweldig zoals je je door het eerste stuk geworsteld hebt. Ik hoop dat je steeds meer van de reis gaat genieten. Leuk detail, het schoonmaken van de toiletten. Mijn ervaring met fietstochten in mijn uppie is dat het alleen-zijn steeds meer went. Ik kan me voorstellen dat je verder op je tocht meer mensen gaat ontmoeten die op weg zijn naar Santiago. Ik ben benieuwd. In mijn citatenverzameling las ik dat eenzaamheid zowel een stille storm is die al onze dode takken afbreekt (Kahlil Gibran) als de poëzie in ons tot ontwikkeling brengt (Victor Hugo), dus er staat je wat te wachten! Embrace, Marjan.
Reageren op een reactie


Stineke Heinen on maandag 16 april 2012 15:09
Super Kees, je bent gestart en dat nog wel met storm en regen in het verschiet. Knap dat je al zover gevorderd bent onder deze omstandigheden. Zou graag om het hoekje willen kijken en je 's avonds verrassen met een heerlijk maal. Weet dat Spanje mooi is! Onthaasten wendt heel snel:) Hartelijke groet en succes uit koud en nat Mallorca. Stineke
Reageren op een reactie


Elise en Emely on maandag 16 april 2012 15:44
Kees, wij vinden het super wat je aan het doen bent en zijn er 100% zeker van dat je de doelstelling van je reis vanzelf op je weg tegenkomt. Geniet van deze tijd en mooie reis! Groet, Elise en Emely
Reageren op een reactie


willemijn & lies on maandag 16 april 2012 22:01
Zooo, natuurlijk moe, maar... al genietend voor je tentje in Maastricht!Gisteren naar Aken en vandaag-maandag-naar de Ardennen. Oeit, heuvels en wind tegen. Wij gingen vandaag naar de begafenis van Machgeltje Delhaas. Ze werd 101jaar. Tante Jo zou -net als wij- nu al trots op je zijn. Dag lieve broer. (alleen-zijn is in het NU kaal, vooral 's nachts. Overdag geeft het (mij) ook rust. Jou? Heb je in Aken de troon (eigenlijk een stoeltje) van Karel de Vijfde gezien? Of heb je geen tijd voor rondkijken? Marianne was er vandaag ook, Goed om weer 'ns bij te praten. Haar eerste kleinkind woont in Aachen. Dag dag. we denken per dag vaak aan je. Lies&willemijn;
Reageren op een reactie


martijn on woensdag 18 april 2012 15:02
Beste Kees, geniet van de tocht, je bent al in het buitenland en dat is positief bedoeld! in de Ardennen zijn prachtige plekken om tot rust te komen bv een abdij en drink daar dan een lekkere Trappist op de goed reis succes!
Reageren op een reactie


jaap/gerda on woensdag 18 april 2012 15:54
hoi kees, de avond voor je vertrek zonden wij nog een e-mail naar je gewone adres(wat wij hebben tenminste) maar kregen dat onbestelbaar retour. Maar nu doen het zo. Alle goede wensen zijn al gegeven dus wij zeggen alleen maar. Maak er wat moois van. Lieve groet gerda en jaap
Reageren op een reactie


Maria on woensdag 18 april 2012 17:05
Ondanks de beschrijving van tegenwind en regen krijg ik kriebel in mijn benen als ik dit lees. Pelgrimage is toch ook een beetje afzien? Fiets ze!
Reageren op een reactie


Marjan on woensdag 18 april 2012 23:42
Ha Kees, goed om van je lezen! Je hebt de eerste letterlijke drempels genomen. Nu tijd voor een een aantal "helpers"? Take care & enjoy, Marjan & Henk
Reageren op een reactie


Ida Wildeboer on zaterdag 21 april 2012 19:19
Ha die Kees, hoe is het nu? Al een stukje naar het zuiden afgedaald? Leuk om zo wat van je te horen. Laat je niet ontmoedigen, maar als je het echt niet meer ziet zitten, wij hebben een Renault Espace (kan je fiets in, halen we je op :)) Ze hem op, behouden vaart. Jeroen en Ida
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment