Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

de KennisMakerij

verbindt mensen !

Mijn Blog

Blog

Santiago

Posted on May 28, 2012 at 11:18 AM
Zondag 27 mei 2012, eerste pinksterdag, arriveerde ik, in de regen, in Santiago. Op het plein voor de kathedraal heb ik de heer op mijn blote knietjes gedankt voor deze behouden aankomst. Het was een vreemde gewaarwording; ik voelde me een beetje hulpeloos. Wat nu ? De routine van bijna zeven weken onderweg zijn valt van je af. Maar ook de spanning van het avontuur elke dag valt weg. Het doel is bereikt, ik ben geweldig blij.
Omdat ik koud en nat was heb ik een hotel opgezocht. Voor drie nachten: ik wil nog met de bus naar Finisterra en ik moet vast nog het een en ander regelen voor m´n terugreis.
Dat heb ik vandaag, maandag 28 mei gedaan c.q. moet ik nog doen. De fiets afleveren bij een bedrijf dat ´m naar Nederland brengt. Het voelt wel een beetje als verraad aan een trouwe kameraad. Maar meenemen in de trein is practisch onmogelijk.
Vanmorgen heb ik ook de mis in de kahedraal bijgewoond. Er werd een enorm wierrookvat heen en weer geslingerd aan het einde van de mis. Zeer indrukwekkend. En ik heb de oude binnenstad doorgeslenterd. En vanmiddag een half uur op het grote plein voor de kathedraal zitten kijken naar de aankomst van nog meer pelgrims. Vandaag is het mooi weer, dus lekker zitten en kijken. Zalig nietsdoen.
 
Ik heb eerder een blog gemaakt over het ¨verlangen¨, maar die is niet geplaatst (om mij onduidelijke redenen; misschien een ingreep ¨van boven¨ :-) ). Ik ga nog proberen ´m te plaatsen; als je ´m eerder wilt zien moet je n een mail sturen naar [email protected].
Ik tik dit bericht in enige haast in een internetcafé, om jullie toch op de hoogte te stellen van mijn behouden aankomst. 3055 km gefietst ! Toch nog een pelgrimsgroet, ook al ben ik officieel geen pelgrim meer. Maar één ding heb ik goed begrepen: dit is niet het einde, maar een nieuw begin. De weg gaat verder.
 
kees

Categories: None

0